[wpseo_breadcrumb]

Puur koken met verse producten

“Koken is een kunst en een daad van liefde”

 

Wij kiezen in de pure keuken, voor eerlijke, verse, voornamelijk vegetarische en daardoor gezonde voeding.

Eerlijk betekent hierbij dat we zorg dragen voor moeder aarde, dus kiezen voor zoveel mogelijk biologische en biologisch-dynamische levensmiddelen. Waarbij onze eerste keuze valt op het gebruik van seizoensgroente.

Vers betekent dat we rekening houden bij de bereiding, dat bijvoorbeeld de groenten zo kort mogelijk gesmoord worden om smaakkwaliteiten en maal-activiteiten tijdens de maaltijd optimaal tot zijn recht te laten komen.

De keuze voor voornamelijk vegetarisch hangt samen met het feit dat we daarmee de spijsvertering meer kunnen activeren. Veel vlees consumeren maakt onze spijsvertering lui.

Gezonde voeding waarborgen we door bovenstaande kenmerken. Door eerlijke levensmiddelen te gebruiken nemen we minder pesticiden, kunstmest, antibiotica, geur-, kleur- en smaakstoffen op. Door de juiste bereiding worden de mineralen en vitamines optimaler opgenomen door ons lichaam. Vegetarisme is een goede preventie voor de vele opkomende welvaartziektes.

Wij willen in onze keuken zorg dragen dat onze gerechten goed gepresenteerd worden en daarnaast geurig en smakelijk zijn.

Over Jeroen van Wijk

Warmonderhof, studeerde Voeding en Diëtetiek op de hogeschool in Amsterdam, daarna  was hij werkzaam in de vegetarische horeca en Centrum Venwoude. Sinds 1997 is hij de man achter What’s Cookin’?,  kookcursussen & Bourgondisch lekker eten.

Steeds vaker organiseert hij op aanvraag kook-workshops. Dit vindt in Amsterdam plaats in de Tobiasschool waar Jeroen de kook-docent is sinds het jaar 2000. In Leiden vindt het plaats bij Midi Marché – Puur eten en drinken (midileiden.nl).