Puur koken met verse producten
“Koken is een kunst en een daad van liefde”
Wij kiezen in de pure keuken, voor eerlijke, verse, voornamelijk vegetarische en daardoor gezonde voeding.
Eerlijk betekent hierbij dat we zorg dragen voor moeder aarde, dus kiezen voor zoveel mogelijk biologische en biologisch-dynamische levensmiddelen. Waarbij onze eerste keuze valt op het gebruik van seizoensgroente.
Vers betekent dat we rekening houden bij de bereiding, dat bijvoorbeeld de groenten zo kort mogelijk gesmoord worden om smaakkwaliteiten en maal-activiteiten tijdens de maaltijd optimaal tot zijn recht te laten komen.
De keuze voor voornamelijk vegetarisch hangt samen met het feit dat we daarmee de spijsvertering meer kunnen activeren. Veel vlees consumeren maakt onze spijsvertering lui.
Gezonde voeding waarborgen we door bovenstaande kenmerken. Door eerlijke levensmiddelen te gebruiken nemen we minder pesticiden, kunstmest, antibiotica, geur-, kleur- en smaakstoffen op. Door de juiste bereiding worden de mineralen en vitamines optimaler opgenomen door ons lichaam. Vegetarisme is een goede preventie voor de vele opkomende welvaartziektes.
Wij willen in onze keuken zorg dragen dat onze gerechten goed gepresenteerd worden en daarnaast geurig en smakelijk zijn.
Over Jeroen van Wijk
Jeroen is kookdocent op de Tobiasschool in Amsterdam, een vmbo met zorgleerlingen.
Daarvoor heeft hij drie opleidingen doorlopen:
– Warmonderhof, de biologisch-dynamische middelbare agrarische school. Hier heeft hij geleerd
aarde, planten en dieren te verzorgen.
– Daarna heeft hij de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan aan de HvA (Hoge School van Amsterdam). Hier heeft hij geleerd hoe de mens zichzelf moet voeden en verzorgen.
– Als zij instromer in het onderwijs heeft hij de HvA Horeca en Voeding gevolgd, hier heeft hij zijn
didactische en pedagogische vaardigheden ontwikkeld.
Hij heeft gewerkt in de vegetarische horeca als zelfstandig kok. In de keuken heeft hij zijn missie, zijn
roeping gevonden: hij wilde zijn kennis en vaardigheden over biologisch voedsel en koken
overbrengen. Als eigenaar van het bedrijf What’s Cookin, organiseert hij sinds 1997 kookcursussen.
Hij traint/entertaint groepen met gezonde, biologische gerechten en ingrediënten met als slogan:
“Koken is een kunst en een daad van liefde”.
Als docent is hij bewegelijk en passievol. Hij kan de cursisten, door al hun zintuigen te prikkelen,
meenemen en daardoor leren genieten van hun zelf bereide gerechten.